Lämmintä vettä helposti ja mukavasti CLAGE-läpivirtausvedenlämmittimellä

22.06.2020


Lämminvesiputkien asentaminen ei ole aina mutkatonta ja asiakkaat usein etsivät vaihtoehtoista, helpompaa, nopeampaa ja edullisempaa ratkaisua.

Läpivirtausvedenlämmittimet ovat omiaan tällaisiin tilanteisiin. Ne lämmittävät veden hetkessä, ilman tilavuuskapasiteetin rajoittavia tekijöitä ja ovat loistava, hyvin kätevä, esteettinen ja reilusti sirompi vaihtoehto lämminvesivaraajille.

– Mainio kapine, moni sanoo. Mutta miten tietää, mikä tuote on hyvä? Suomenkin markkinoilla niitä on jo muutama

Läpivirtausvedenlämmittimessä, kuten missä tahansa tuotteessa, valmistusmaa kertoo jo paljon. Tämän lisäksi on hyvä tietää valmistajan taustat; kuinka hyvin tiettyyn tuotteeseen on panostettu, sekä onko se päätuote vai ainoastaan pieni lisä muuhun tuotevalikoimaan.

Maahantuontiyrityksen Epicur Group Oy / TaloLVI toimitusjohtaja Anna Belik on innoissaan laadukkaan valikoimansa uudesta tulokkaasta ja seisoo ylpeänä CLAGE-tuotteiden takana.

– Laatutuote sen olla pitää, muuta emme ota valikoimaamme. Etsimme nyt jälleenmyyjiä ja yhteistyökumppaneita laadukkaille läpivirtauslämmittimille.

Taattua saksalaislaatua

CLAGE GmbH on vuonna 1951 Claus-Holmer Gerdesin perustama saksalainen yritys, joka on erikoistunut tehokkaiden ja pienikokoisten läpivirtausvedenlämmittimien tuotantoon ja myyntiin. Yhtiö tunnetaan innovatiivisesta tuotekehityksestään ja korkealuokkaisista tuotteistaan. Tuotteita on vuosikymmeniä kehitetty tarjoamaan helppokäyttöistä ja luotettavaa ratkaisua juoksevan lämpimän veden saantiin myös paikoissa, joihin lämminvesiputkien asennus on hankalaa.

Korkealuokkaiset laitteet valmistetaan yhtiön omissa tuotantolaitoksissa, Luneburgissa, elektroniset komponentit mukaan lukien. Tämän ansiosta tuotteet täyttävät korkeimmatkin laatuvaatimukset.

CLAGE:n pienikokoiset läpivirtausvedenlämmittimet ovat Saksan ja Euroopan markkinoilla johtavassa asemassa, ja niille on myönnetty vuosikymmenten varrella lukuisia palkintoja niin kotimaassaan kuin kansainvälisestikin. Muun muassa Plus X-palkinto myönnettiin vuoden 2011 parhaasta tuotteesta. Palkinto tuli innovatiivisesta, energiaa säästävästä tekniikasta, poikkeuksellisesta suunnittelusta sekä älykkäästä ja yksinkertaisesta toimintakonseptista.

Tehokas, luotettava ja tilaa säästävä ratkaisu

Kätevän kokoinen CLAGE-laite mahtuu tilaan kuin tilaan. Lämminvesivaraajiin verrattuna se on suorastaan huomattavan pienikokoinen. Pienin on 13,5 x 18,6 x 8,7 cm. CLAGE:n kompakti ratkaisu onkin monen mielestä parempi, kuin jo entuudestaan vähäisten säilytystilojen uhraaminen mittavalle kuumavesiboilerille, jonka asentaminen vaatii lisäksi monia vaiheita. Toinen merkittävä etu on, että omassa pienessä koossaan laitteita on monen tehoisia ja ne taipuvat suureenkin tarpeeseen.

Kolmessa eri kokoluokassa löytyy useita vaihtoehtoja, joista on helppo valita itselleen sopiva ratkaisu. Laitteen teho vaihtelee alkaen 3,5 kW:sta aina 27 kW:iin. Suomessa suosituimmat ovat MBH ja CEX -mallit. MBH:lla riittää vettä käsienpesuun ja CEX:llä yhtä aikaa sekä suihkulle että käsienpesuun.


– Vesi ei lopu kesken, vaikka mökille pistäytyisi isompikin porukka kylästelemään, Belik toteaa iloisesti.

Lisäksi, toisin kuin kuumavesiboileri, CLAGE kuluttaa sähköä ainoastaan silloin kun lämmintä vettä käytetään. CLAGE läpivirtauslämmitin käynnistyy, kun vesihana  avataan,  ja  lämmintä  vettä  virtaa  lähes  välittömästi ilman esilämmitysaikaa. Lämmittimen  sähkövirta  katkeaa  automaattisesti  hanan  sulkeutuessa.  Tehon  salaisuus  on CLAGE:n ainutlaatuisessa alipaineperiaatteella  toimivassa  lämmitysteknologiassa.

Kaikkien  CLAGE-mallien  asentaminen  on  helppoa  –  tuotetta  ei  tarvitse  piilotella  eikä  koteloida  mitenkään,  sillä  tuotteet  on muotoiltu sopimaan esille. Kaikki mitä tarvitaan, ovat siis kylmä painevesi ja sähkövirta. Laite kytketään näppärästi kylmävesiputkeen  ja  sähköverkkoon.  Helpoimmassa tapauksessa tarvitsee laittaa vain pistoke  seinään  ja  lämmintä  vettä  on  saatavilla rajattomasti!

Tyylikäs, hygieeninen ja nykyaikainen


CLAGE:n  nerokas  innovaatio  käyttää  kylmää vesijohtovettä, jolloin siitä suoraan tehokkaalla  shokkivastus-teknologialla  lämmitetty vesi on itse asiassa hygieenisempää kuin pitkään putkistossa seissyt ja muhinut lämmin  vesi.  CLAGE  läpivirtauslämmittimet eivät varaa vettä lainkaan. Tällöin laite on hygieeninen, eikä mitään huolta esimerkiksi legionellabakteereista ole.

CLAGE:n  tuotteissa  on  panostettu  vahvasti  taloudellisuuteen  sekä  arjen  toimivuuteen. Uusi etäohjausmahdollisuus nostaa käyttömukavuuden uudelle tasolle. Veden  lämpötila  on  säädettävissä  kauko-ohjaimella tai älylaiteapplikaation kautta sopivaksi, mikä säästää energiaa, kun maksimitehoa ei tarvita.

CLAGE:lla on oma, huippumuotoiltu hanavalikoimansa,  mutta  laitetta  on  saatavilla  myös  tavalliseen  hanaan  liitettävänä ratkaisuna.

Kun  haluaa  päivittää  kesämökin  mukavuuden tämän päivän tasolle tyylistä tinkimättä,  vastaus  on  silloin  CLAGE,  Belik  vinkkaa.

Käyttökohteet ja huolto

Läpivirtauslämmitintä voidaan käyttää lämminvesilinjojen  vetämisen  sijasta  varastohalleissa, työmaaparakeissa, taukotuvissa, konttitoimistoissa, veneissä ja junissa,  sekä  ulkoilmatapahtumissa  ja  ulkoravintoloissa. Muita loistavia kohteita ovat pientalon sauna, autotalli, ulkovaja sekä  kesäkeittiö.  Vaikka  ne  sijaitsisivatkin  lähellä  päärakennusta,  on  lämminvesiputkien  vetäminen  sinne  helposti  kalliinpuoleista ja hankalaa.

– Konteissa käytettäessä ratkaisu on mitä  parhain.  Perinteinen  lämminvesivaraaja kun saattaa kuljetuksen yhteydessä jopa romahtaa alas kiinnityksistään, etenkin  jollei  sitä  ole  kunnolla  tyhjennetty. CLAGE:n huolto on niin ikään helpompaa  isoon  boileriin  verrattuna,  Belik  huomauttaa.

Mikäli tila ei ole lämmin, on huolehdittava,  ettei  laite  jäädy.  Laitteet  kiinnitetään  seinään kehikolla, jolloin irrotus on helppo tehdä ennen talvikautta.

Etsiipä lämminvesiratkaisua sitten vapaa-ajan  asuntoon  tai  teollisuuteen,  CLAGE:n  valikoimasta  löytyy  varmasti  sopiva  vaihtoehto.

– Eräskin asiakas päivitti hiljattain CEX-mallin hieman uudempaan ratkaisuun. Edellinen oli palvellut uskollisesti 25 vuotta, Belik summaa tyytyväisenä.